Arkiv:
Maijazzartist
2020

Trond Kallevåg Hansen Ensemble

Trond Kallevåg med oppfølger til "Bedehus & Hawaii" - Fengselsfugl


Fengselsfugl er tittelen på Trond sin kommende plate, som utgis i april 2021 på plateselskapet Hubro. På platen fikk han med seg noen av landets fremste musikere. Blant annet David Wallumrød og Geir Sundstøl. På Fengselsfugl tar komponist og gitarist Trond lytteren over til et røveraktig landskap og tar seg inspirere av sine mange møter med innsatte i Oslo Fengsel gjennom sin lille stilling som musikklærer der. Isolasjon, håp, mørke og skillingsvisene som var populære i Norge og inni fengslene på 1800-tallet er noen stikkord som beskriver musikken.

Bedehus & Hawaii var navnet på Hubrodebuten til den allerede kritikerroste gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen. Albumet har gått sin seiersgang verden over. Høydepunktet ble nådd da Bandcamp, utvilsomt en av verdens største og viktigste platformer for salg musikk, kåret platen Bedehus & Hawaii til en av 15 beste internasjonale jazzutgivelser i 2019. I sin anmeldelse skrev de at det var «en av de nydeligste innspillingene som har nådd butikkhyllene i 2019». Platen ble også spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som sto for Hawaiivibber med sitt sublime steelgitarspill som perfekt matchet Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica.

Med seg på denne konserten har Trond med seg et knippe svært dyktige  musikere- Adrian Løseth Waade – Fiolin, Geir Sundstøl – Pedalsteel og gitar, Edvard Synnes – Tangenter,Alexander Hoholm – Kontrabass, Ola Øverby – Trommer, sag og glass og Trond Kallevåg Hansen – Gitar og komposisjoner,

BBC Radio om «Bedhus & Hawaii» – “Its a lovely album all the way through”.

Jazzaroundmag. – «Bedehus & Hawaii” locates Trond Kallevag Hansen at the right height on the heels of Ry Cooder and Bill Frisell.”

 

Fredag 09.oktober 2020  kl.18:00

Sola Strand Hotel

 

Fredag 09.oktober 2020 kl.18:00

Ellens Utsikt, Sola Strand Hotel

 

Du skal være trygg på konsert hos oss!

Vi oppfordrer publikum til å kjøpe billett på forhånd grunnet begrenset kapasitet.

Alle konsertene gjennomføres i henhold til myndighetenes pålegg om smittevern. Selv om vi for tiden har lite smitte i vår region, kan dette endres og vi har alle et ansvar til å opprettholde smittevernsreglene:

  • Dersom du har eller kjenner symptomer på sykdom, skal du holde deg hjemme.
  • Vi opprettholder 1 metersregelen.
  • Hånddesinfeksjon vil være tilgjengelig og husk god hånd- og hostehygiene.

God fornøyelse!

andre artister