Arkiv:
Maijazzartist
2020

Sigurd Hole «Lys/Mørke»

"Atmospheric solo bass" (Giovanni Russonello, The New York Times. Critics pick)


Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.

Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.

14. februar 2020 kom Sigurd  med et nytt solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet er spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger). «Lys / Mørke» ble  presentert for verden 3. februar i form av en eksklusiv pre-release konsert i Weill Recital Hall i Carnegie Hall, New York.

–»Atmospheric solo bass» (Giovanni Russonello, The New York Times. Critics pick)

-«… an album of profound beauty» (John Kelman, allaboutjazz.com)

– Dagsavisen/Geir Rakvaag : Et dobbeltalbum med bare Kontrabass i 80 minutter kunne vært en prøvelse. Sigurd Hole gjør det til en god opplevelse.

Sigurd Hole – bas

Takk for samarbeid med BGE Contemporay Art Project

Lørdag 08.mai 2021 kl. 11:00

BGE Contemporay Art galleri – Kannik

Billett pris 250,-  / SJF med 180,- / Studenter 150,-

Kjøp Billett