Arkiv:
Maijazzartist
2020

Håkon Kornstad & Stavanger Symfoniorkester

Nytt sjanger overskridendeprosjekt for Stavanger Symfoniorkester og Maijazz. På Maijazz 2022 er det Håkon Kornstad som er gjest.


Maijazz inviterer til konsert med det beste fra to verdener når Stavanger Symfoniorkester og Håkon Kornstad forener klassisk og jazz i Stavanger Konserthus.

Håkon Kornstad jazzsaksofonisten med verdenskarriere som ble opera-tenor. Allerede på slutten av 90-tallet og starten på 2000-tallet gjorde han seg bemerket som en del av den daværende nye generasjonen jazzmusikere. Kornstad har fått stjerneanmeldelser i New York Times og bred dekning i anerkjente musikkmagasiner verden over. Han har flere enn 20 utgivelser bak seg, noen av dem er Spellemanns-nominert. I 2015 ble Kornstad hedret med “Buddy-prisen” – norsk jazz’ høyeste utmerkelse.

Parallelt med hans egne sagnomsuste kombinasjoner av jazz og opera i inn og utland, fortsetter han arbeidet med å utvikle seg som klassisk sanger. Prosjektet som nå kommer til Stavanger, ble oppført på Oslo Jazzfestival (med Det Norske Kammerorkester) med to utsolgte konserter. På vår festival blir prosjektet gjort med fullt symfoniorkester. På Maijazz 2019 viste SSO til fulle at de behersker crossover prosjekter – konserten med SSO og Marius Neset ble en av de absolutte høydepunkt dette året.

Håkon Kornstad – vokal og saksofon

Mats Eilertsen – bass

Jukka Lisakkila – dirigent

Stavanger Symfoniorkester

Aftenposten:

“Banebrytende skjønnhet. En gyllen anledning for nysgjerrige lyttere til å utfordre egne forestillinger om hva jazz og klassisk sang egentlig er.”

 

Stavanger Konserthus – Fartein Valen salen

Onsdag 6.mai kl.19:00

Stavanger Konserthus lørdag 14.mai / 2022  kl.18:00

Bilett priser : 380 / Med SJF 300 / Studenter 250

Kjøp Billett