Arkiv:
Maijazzartist
2017

Gunhild Carling & Stavanger Brass Band

Gunhild Carling er den svenske multi-instrumentalisten og humørsprederen som tar publikum med storm, etterlater alle måpende forundret og begeistret.


Hun har et allsidig talent, som solist, sanger og orkesterleder. Gunhild Carling spiller trombone (i utgangspunktet), men dessuten også trompet, munnspill, sekkepipe, blokkfløyte, obo og harpe – og selve glansnummeret: Tre trompeter på én gang. I tillegg til stepping. Men det handler om mer enn moro, sjarm og høyt tempo – for Gunhild Carling er også stilsikker, elegant og usedvanlig hardtarbeid show-dame i det klassiske jazz-formatet.

Stavanger Brass Band står på scenen sammen med Gunhild Carling. Musikkorpset har vært kontinuerlig i norgestoppen siden starten i 1981, med en haug av mesterskapstitler og resultater på pallen fra konkurranser i inn- og utland. Stadig ranket på topp-20-listen over de fremste brass band i verden. Når Stavanger Brass Band trer ut av konkurranseformatet og kaster seg inn i nye sjangere, skjer det med erfaring og tyngde. Brassbandet har spilt på Maijazz fire ganger tidligere med artister som Jan Magne Førde, Bugge Wesseltoft, Nils Landgren og Mathias Eick – og korpset har spilte med Harald Heide-Steen på Humorfestivalen. Mer enn noe annet norsk korps er Stavanger Brass Band på internasjonale turneer: Denne sesongen til England og Litauen, tidligere år til USA, Japan, Frankrike, UK, Nederland, blant andre. Dirigent og arrangør på dette prosjektet er Reid Gilje.
____