Brad Mehldau Trio

Uten tvil en av de beste pianotrioene i verden!


En nesten uanstendig god teknikk, kombinert med originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon innad i trioen, gjør Brad Mehldau Trio til en opplevelse langt utover det vanlige. Når Maijazz fikk muligheten til å invitere kanskje verdens beste pianotrio tilbake til Stavanger slo vi til med en gang!

Mehldau er vel så mye en stor komponist som han er en stor pianist. Han stripper ofte musikken ned til de rene linjer, men improviserer stødig derfra. Mehldaus vinklinger blir aldri kjedelige, og komposisjonene dras gjennom et rikt følelsesregister. Larry Grenadier og Jeff Ballard er skreddersydd til samspill med Mehldau. Begge har samarbeidet mye med flere av Mehldaus «kompiser», som Joshua Redman og Pat Metheny. Med andre ord, det er en særdeles samstemt trio som inntar Maijazz.

Mens vi venter på ny trioplate har vi det imellom tiden fint med 2018 utgivelsen Seymore reads the Constitution – en perfekt, liten godtepose av egne komposisjoner og kjente schlãgers fra den populærmusikalske kanon. Ingen kan vel som Brad Mehldau puste liv i låter du trodde du hadde hørt i hjel. Live er trioen ofte om mulig enda bedre enn på plate, og hvem vet, kanskje spiller de “Exit Music (For a Film)”?

Brad Mehldau – piano, Larry Grenadier – bass, Jeff Ballard – trommer

The New York Times: Brad Mehldau – Visionary pianist – «a graceful powerhouse»

Onsdag 18.mai kl.19:00

Stavanger Konserthus – Kuppelhallen

Billett priser – 390,- / SJF medl 300,- / Studenter 200,-

Kjøp Billetter

andre artister