Arkiv:
Maijazzartikkel
2015

Maijazz 2015

Med 40 konserter, 2 skolekonserter, jazzforedrag og jazzutstilling på 6 dager. Rundt 8000 solgte billetter og om lag 10000 besøkende, Maijazz er godt fornøyd med årets festival.


– Vi er veldig godt fornøyd med besøkstallene som har resultert i en god økning i billettinntektene iforhold til fjorårets Maijazz – En festival med en sterk nordisk profil. Alle våre scener har vært godt besøkt hver dag under festivalen – flere av konsertene har vært utsolgt. Vi har tatt i bruk scener med kapasitet til alt fra 40 til 1300 publikummere. Utviklingen for vår egen scene, Spor 5 lover veldig godt. Flere konserter med fulle hus – ett Spor 5 med sterke både nasjonale og internasjonale artister på plakaten – sier festivalleder Per Hasse Andersen.

Ros fra artister, besøkende og publikum

Her tillater vi oss å sitere fra vårt publikum – Etter årets Maijazz sitter vi igjen med et inntrykk av at Maijazz må være en av de absolutt ledende på flere områder. Dere har bedre lokaliteter enn mange andre festivaler. Dere har et flott lyttende publikum – Dere har mange svært gode frivillige, dyktige teknikere, smilende fjes og etter vårt inntrykk veldig fornøyde musikere. Sterke lokale prosjekter, nye bekjentskaper og internasjonale toppnavn – Også i år er sterke lokale prosjekter en fellesnevner – Prosjekter hvor regionens jazzutøvere samarbeider med både norske og internasjonale utøvere. Gode eksempler på dette er Bjergsted Jazzensemble med Sarah og Georg Riedel, Kitchen Orchestra med Maria Faust og Significant Time med Hayden Powell og Andre Roligheden – Mølsterpris-konsert med Vidar Schanche’s Awakening. Randi Tytingvåg solgte ut Stavangeren med en flott avslutningskonsert.

SPOR 5 FYLT TIL RANDEN

UiS- studentbandene Mångata, Bjergsted Blågraslaug og Martin Nodeland kvintett fikk 3 kvelder med hver sin «helt»- Klas «Klabbe» Hörngren, Ola Kvernberg og Roy Nikolaisen – Simen Kiil Halvorsen mottok Mølsterprisen 2015. For første gang holdt Maijazz skolekonserter i egen regi på Spor 5 med trioen Supersonics og elever fra Våland skole og St Svithun ungdomskole. Stavanger Symfoniorkester var nok en gang på plakaten med ett fyrverkeri av en konsert med Snarky Puppy. I tillegg presenterte Maijazz Lars Danielsson sin nye gruppe som gjorde kanskje en av de beste åpningskonserter noensinne. Ibrahim Electric fikk sitt første møte med Stavanger- publikummet. En av verdens ledende bassister, Dave Holland , overbeviste med en sterk konsert med sitt band Prism. Kari Bremnes fylte konserthuset og Bjørn Alterhaug leverte revelant, spennende foredrag om improvisasjon i hverdagen foruten å fylle Spor 5 til randen med sin kvintett.

Vi kommer sterk tilbake også i 2016- avslutter festivalleder Andersen

andre artikler