Arkiv:
Maijazzartikkel
2016

Maijazz med skolekonserter på Spor5

Også i år inviterer Maijazz til Skolekonserter @ Spor 5 I år er det Kannik Skole og St. Svithun ungdomsskole som besøker Spor 5


Skolekonserter på SPOR 5 MAI:JAZZ 2016

Skolekonserter er viktig for oss, det er rett og slett en tanke om rekrutte- ring. Gi elevene sjansen til å høre musikk de kanskje vanligvis ikke hører på i en ramme som gjør det mulig å ha en dialog med artistene. Per Hasse Andersen er som vanlig svært engasjert på jazzens vegne, og fortsetter.
– Jeg pleier å se mer på skoleelevene enn på musikerne under disse konsertene. Det er så fint å se at noen «catcher» det, at de oppdager at det er noe her, i musikken, noe nytt. Under Maijazz 2015 var det konserter med Supersonics her på Spor 5, og det tok helt av. Tror de fleste fikk med seg at jazz er jo levende musikk og kan nytes på alle mulige måter.
I høst var 10. klasse fra St. Svithun på Spor 5 for å høre Zulu live – men hva syntes egentlig elevene om å oppleve Zulu på scenen? Meningene varierte nok, men de fleste var positive både til å oppleve livemusikk i skoletiden og til det de hørte fra scenen, noen av elevene ville gjerne forklare hva de hadde opplevd: «Det var bra!» «Fint at det låt så forskjellig og at instrumentene liksom snakket med oss.» «Det er kanskje ikke slik musikk jeg hører på vanligvis, men det var spennende.» «Det var beroligende på en måte, jeg klarte å leve meg inn i musikken.» «Tror kanskje jeg skal begynne å høre på jazz når jeg gjør lekser!» «Strålende. Jeg ble inspirert av at de var så utrolig flinke.»
Selv om noen av de på bakerste benk hadde forlatt lokalet var det en gjeng som stod igjen og var både imponerte og positive. Det er kanskje slik dørene inn til en utvidet musikkverden kan åpnes. Så Maijazz har også i 2016 satt opp skolekonserter på Spor 5.

andre artikler