Arkiv:
Maijazzartikkel
2016

Maijazz med skolekonserter på Spor5

Også i år inviterer Maijazz til Skolekonserter @ Spor 5 I år er det Kannik Skole og St. Svithun ungdomsskole som besøker Spor 5


Skolekonserter på SPOR 5 MAI:JAZZ 2016

Skolekonserter er viktig for oss, det er rett og slett en tanke om rekrutte- ring. Gi elevene sjansen til å høre musikk de kanskje vanligvis ikke hører på i en ramme som gjør det mulig å ha en dialog med artistene. Per Hasse Andersen er som vanlig svært engasjert på jazzens vegne, og fortsetter.
– Jeg pleier å se mer på skoleelevene enn på musikerne under disse konsertene. Det er så fint å se at noen «catcher» det, at de oppdager at det er noe her, i musikken, noe nytt. Under Maijazz 2015 var det konserter med Supersonics her på Spor 5, og det tok helt av. Tror de fleste fikk med seg at jazz er jo levende musikk og kan nytes på alle mulige måter.
I høst var 10. klasse fra St. Svithun på Spor 5 for å høre Zulu live – men hva syntes egentlig elevene om å oppleve Zulu på scenen? Meningene varierte nok, men de fleste var positive både til å oppleve livemusikk i skoletiden og til det de hørte fra scenen, noen av elevene ville gjerne forklare hva de hadde opplevd: «Det var bra!» «Fint at det låt så forskjellig og at instrumentene liksom snakket med oss.» «Det er kanskje ikke slik musikk jeg hører på vanligvis, men det var spennende.» «Det var beroligende på en måte, jeg klarte å leve meg inn i musikken.» «Tror kanskje jeg skal begynne å høre på jazz når jeg gjør lekser!» «Strålende. Jeg ble inspirert av at de var så utrolig flinke.»
Selv om noen av de på bakerste benk hadde forlatt lokalet var det en gjeng som stod igjen og var både imponerte og positive. Det er kanskje slik dørene inn til en utvidet musikkverden kan åpnes. Så Maijazz har også i 2016 satt opp skolekonserter på Spor 5.

andre artikler


JAZZÅDU; VIL DU BLI JAZZISTENT?

For å skape gode kulturopplevelser er kulturlivet avhengig av frivillig hjelp til ulike oppgaver. Har du ønske om å bidra så er Maijazz en fantastisk mulighet til å oppleve kulturlivet fra innsiden. Her får du ta del i mange spennede oppgaver, skape nye vennskap og få mange gode musikalske opplevelser. Maijazz er en annekjent festival som gjestes av mange nasjonale og internationale artister. Vi har stadig behov for jazzistenter som ønsker å bidra til årest fineste jazzopplevelse. Som jazzistent kan du bidra på flere forskjellige områder som billettvakt, rigger, catering, transport, artistvert, konsertansvarlig, informasjonsmedarbeider, kontor/akkreditering, fotograf og crew.

Påmeldingskjema for Maijazz 2019 er ikke tilgjengelig enda.

Kontakt oss om du har noen spørsmål på e-post:
frivillig@maijazz.no.


To make great festival experiences we depend on volunteers for different tasks. If you want to join, Maijazz is a fantastic opportunity to experience the festival from the inside. Here you can take part in many exciting activities, create new friendships and get lots of great musical experiences. Maijazz is a well-known festival and host of many national and international artists. We have a constant need for volunteers who would like to make this to the greatest jazz experience of the year. As a volunteer you can choose from many different activities such as ticket/security, stage crew, catering, transportation, artisthost, concerthost, information, office/accreditation, photographer and crew.


Registration form for Maijazz 2019 is not available yet.

Please contact us if you have any questions at: volunteer@maijazz.no.