Arkiv:
Maijazzartikkel
2017

Mai:Jazz i Stavangeren

Opplev Al Di Meola World Sinfonia med musikk av Di Meola, Piazzolla og Lennon-Mc Cartney eller få med deg en ny tolkning til Jan Lundgren av den tidløse bestselgeren "Jazz på Svenska". Eller hva med gjenhør med en av verdens toneangivende jazzpianister - Brad Mehldau


Den elegante gitarvirtuosen med de flammende soloene er tilbake på Maijazz. Al Di Meola trenger strengt tatt ingen videre presentasjon. Han er nesten en sjanger i seg selv med sitt varme og fyrrige akustiske gitarspill.

Bli sjarmert i senk av Sarah McKenzie -en av jazzens nye vokal talent.
Australske Sarah McKenzie har på kort tid inntatt jazzscenen som en publikumsfavoritt.
Innspillingen ”Jazz på svenska” med Jan Johansson fra 1966 har nærmest fått ett mytologisk status i skandinavisk musikkhistorie. Det er med respekt og kjærlighet Jan Lundgren sammen med strykekvartett tar fram dette musikalske arvesølvet og fører det videre.
Eksklusive reunion-konserter fra Cutting Edge-Cutting Edge ble gjenforent på Oslo Jazzfestival i 2016 med hele originalbesetningen intakt.Konserten var såpass vellykket at Cutting Edge har bestemt seg får å plukke opp tråden der den slapp og vil spille flere konserter i tiden som kommer. Første stopp er Maijazz i Stavabger 2017. Unødving å si at vi gleder seg veldig over å være tilbake og tilby Cuttinge Edge unike sound og improvisatorikse innfall.

 

Brad Mehldau, amerikaneren som nå regnes som en jazzverdenens virkelig toneangivende artister, har gjestet Stavanger tidligere, både solo og med Joshua Redman. Denne gang får vi oppleve ham i det formatet han har gjort seg mest bemerket med, nemlig trioformatet

andre artikler