Arkiv:
Maijazzartikkel
2017

Mai:Jazz i Folken

Til Folken kommer i Squarepusher med sitt nye band Shobaleader One. Du kan dessuten oppleve forrykende franske Electro Deluxe og Stavanger Brass Band med Gunhild Carling . Petter Wettre kommer med sin nye internasjonale kvartettet


Tom Jenkinson, aka Squarepusher, er ikke bare den viktigste «elektroakustiskacidteknobreakbeatjazz» -artisten fra Storbritannia, han er også en bandleder og bassist i verdensklasse. Nå er han klar med et nytt prosjekt Shobaleader One – for første gang i Stavanger.

Franske Electro Deluxe er tøffe saker – nå for første gang i Norge. Siden 2001 har de levert sofistikert fransk electro-jazzlyd med en herlig touch av skitten soul og funk. Bandet har blant annet hatt stor suksess på jazzlistene i hjemlandetog opptrådt på prestisjefylte festivaler verden rundt (Montréal Jazz Festival, Jazz à Vienne, Cervantino, Solidays)

 

Petter Wettre kommer til Maijazz med ny internasjonal kvartett -et band bestående av flere av hans favorittmusikere. Kvartetten består av musikere fra hele Europa der alle musikerne får prege samspillet med sin egen historie og sine egne røtter. Dette er det definitive bevis på at jazzmusikken er internasjonal, og kjenner ingen landegrenser.

Stavanger Brass Band står på scenen sammen med Gunhild Carling. Musikkorpset har vært kontinuerlig i norgestoppen siden starten i 1981, med en haug av mesterskapstitler og resultater på pallen fra konkurranser i inn- og utland. Stadig ranket på topp-20-listen over de fremste brass band i verden .Gunhild Carling er den svenske multi-instrumentalisten og humørsprederen som tar publikum med storm, etterlater alle måpende forundret og begeistret.

Dessuten – på Folken – Lina Nyberg til «Tett på en Helt» serie med Abildgaard Project

andre artikler