Arkiv:
Maijazzartikkel
2016

Klare for tiende Jazzintro

Åtte av landets mest spennende, unge jazzband skal kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2016.De utvalgte bandene vil i løpet av våren og sommeren 2016 få muligheten til å vise seg fram på en av de fire samarbeidsfestivalene -Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival- og gjennom en finale på Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2016. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2016 vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner.


Til Maijazz kommer:

Kjetil Jerve Trio –  Kjetil Jerve Trio er fri improvisasjon og lek i lange strekk. Samtidige variasjoner oppstår naturlig i tempo, klang og temperatur. Det er befriende, intuitiv sanntidsmusikk uten hindringer.«Den fysiske sensasjonen av øyeblikket gjør at gehøret fungerer som et lys i mørket. Vi er alle tre gira på å fortsette lenge med denne praksis, og inviterer deg herved til å ta del i opplevelsen.»

Kjetil Jerve Trio: Kjetil Jerve  – piano, Julian Haugland  – bass, Tore Flatjord  – bass

Titta Jag Flyger –  Kvartetten Titta Jag Flyger, som ble dannet i Trondheim i 2013, spiller «musikk med følelsen av å lette fra bakken!”

Summen av Kalle Nybergs melodisk flyvende saksofon-/klarinettspill, Axel Skalstads sanseløse energi bak trommene, Alf Hulbækmos perkussive pianospill samt Egil Kalmans pulserende bass, er et stort og variert bandsound. Bandets egne finurlige komposisjoner spilles med en åpen og ærlig holdning. Samtlige medlemmer bidrar med låter og ideer, og er likeverdige deler av den musikalske flyvemaskinen.

Titta Jag Flyger: Karl Nyberg  – saksofon/klarinett, Axel Skalstad  – trommer, Alf Hulbækmo  – piano, Egil Kalman  – bass
Sting 
torsdag 05.mai kl.13:00
Bill, 100,- / 50,-

andre artikler