Arkiv:
Maijazzartikkel
2017

Jazzlørdag i Stavanger konserthus

Etter en liten pause starter et nytt og revitalisert samarbeid mellom Stavanger Konserthus og MaiJazz. Hasse Andersen er svært fornøyd med programmet som presenteres lørdagen i MaiJazz-uka, og mener at dette kommer til å bli et flott tilskudd til festivalen.


Nyskapningen «Jazzlørdag» er nesten som en liten festival i festivalen, og et dagspass her er en god investering som vil gi deg en hel dag tettpakket av musikk og opplevelser. Du kan høre Arild Andersen & Kirsten Bråten Berg med Bjergsted Jazzensemble, den fantastiske kubanske sangeren og fiolinisten Yilian Canizares og Level 42 som fortsatt leverer på høyt nivå etter 11 album som har solgt i utrolige 31 millioner eksemplarer.  I tillegg vil dagen i konserthuset inneholde flere små og store musikalske overraskelser. Jazzbrunch i Spiseriet med Walkin’ Shoes som spiller tradisjonsjazz i Gerry Mulligan og Chet Bakers ånd. På minikonserter med Kids In Jazz får du hilse på neste generasjons jazzstjerner, og du vil bli imponert. Gjennom dagen vil det dukke opp diverse musikalske happenings for barna, så dette er absolutt dagen for å introdusere jazzmusikk i sin fulle bredde. Hvis du fortsatt ikke har fått nok avslutter vi dagen med DJ i foajeén.

Direktør Per-Harald Nilsson på sin side gleder seg til åpne dørene i Stavanger Konserthus for MaiJazz-publikumet igjen, og mener det er helt selvfølgelig at konserthuset er en del av festivalen.

– Vi har involvert oss mer enn tidligere, og forsøkt å bidra med noe som kan være med å løfte festivalen. Helt siden konserthuset åpnet har vi sett Stavanger utvikle seg som konsertby, og det er helt motsatt av det mange var engstelige for. Det var spådommer om at de andre scenene i byen ville dø, men i stedet har det blomstret. Det er litt derfor vi også vil jobbe tettere med MaiJazz for å se om vi kunne bidra til å utvikle en enda sterkere festival. Lørdagen på konserthuset vil bli et helhetlig og konsentrert arrangement som blir en liten happening i seg selv.
____

 

MER INFORMASJON:

Kjøp Billett

Kjøp Pass

andre artikler