Arkiv:
Maijazzartikkel
2016

Fem kjappe fra Mølsterpris-vinner Simen Kiil Halvorsen

Han har spilt på Maijazz hvert år siden han debuterte som 16-åring. I mai i fjor fikk Simen Kiil Halvorsen Mølsterprisen.


01. FORTELL LITT OM DINE BESTE KONSERTOPPLEVING I 2015:

Min beste konsertopplevelse under MaiJazz 2015 var uten tvil Significant Time. Dette er favorittbandet mitt og det er ikke bare noe jeg sier fordi medlemmene er gode venner og kolleger. Det var en fantastisk konsert med solid håndverk, enestående komposisjoner, humor og formidabelt samspill. Dette var første gang jeg hørte dem sammen med Hayden Powell og André Roligheten. Det var full klaff og jeg håper å få hørt dem igjen snart.

02. HVA SER DU MEST FRAM TIL I 2016 ?

Jeg ser selvfølgelig frem til å spille med mitt nye prosjekt når jeg skal kvittere for Mølsterprisen. Jeg jobber også med en plate som skal slippes på denne konserten. Det blir stor stas og jeg håper det kommer mange til Stavangeren for å høre og at musikken faller i smak. Det er en fantastisk gjeng jeg har vært så heldig å få med meg, så jeg gleder meg veldig!

03. HVA VIL DU ANBEFALE PÅ ÅRETS MAIJAZZ ?

Blå Trå-konsertene og Bjergsted Jazzensemble er alltid verdt å få med seg. Jazzlinjen ved UiS er på alle måter helt fantastisk og det er veldig mange dyktige og spennende studenter som kommer til å spille på disse konsertene. Ellers så jeg nettopp at Paolo Fresu skulle spille med Ralph Towner. Jeg har hørt Paolo Fresu flere ganger og er overbevist om at dette blir en svært fin konsert. 

04. DITT KJENNSKAP TIL MAIJAZZ – HVA ER SPESIELT MED Å SPILLE PÅ MAIJAZZ?

Jeg har spilt på MaiJazz hvert år siden 2008 og vært i publikum siden jeg var sikkert 7 år. MaiJazz er en viktig festival som er unik når det kommer til å slippe unge til. Både med Blå Trå og Bjergsted Jazzensemble, men også med selvstendige up and coming band med unge medlemmer. MaiJazz er veldig viktig for meg og har betydd mye for min utvikling. Stavanger Jazzforum og MaiJazz sitt samarbeid med Insitutt for musikk og dans hadde mye å si for den gode studietiden jeg hadde i Stavanger. 

05. HVORDAN BLIR MUSIKKÅRET DITT?

Musikkåret mitt blir veldig spennende. Jeg jobber med å få spilt mye med sekstettprosjektet mitt Scripted Conversations rundt i landet og bygge videre på prosjektet etter MaiJazz. Ellers jobber jeg nye sammen med Alexander Hoholm med duoen Past Present. Vi har en plate på gang og mange spennende planer. Vi er nå i planleggingsstadiet på et prosjekt vi håper å få gjort i New York i løpet av 2016. Past Present er mitt og Alexander sitt masterprosjekt ved Norges Musikkhøgskole. Ellers er det flere spennende prosjekter i Oslo dette året. Jeg gleder meg spesielt til å jobbe videre med Øyvind Dale Sekstett fremover.
___

MER INFORMASJON:

Nettside

Spotify

andre artikler


JAZZÅDU; VIL DU BLI JAZZISTENT?

For å skape gode kulturopplevelser er kulturlivet avhengig av frivillig hjelp til ulike oppgaver. Har du ønske om å bidra så er Maijazz en fantastisk mulighet til å oppleve kulturlivet fra innsiden. Her får du ta del i mange spennede oppgaver, skape nye vennskap og få mange gode musikalske opplevelser. Maijazz er en annekjent festival som gjestes av mange nasjonale og internationale artister. Vi har stadig behov for jazzistenter som ønsker å bidra til årest fineste jazzopplevelse. Som jazzistent kan du bidra på flere forskjellige områder som billettvakt, rigger, catering, transport, artistvert, konsertansvarlig, informasjonsmedarbeider, kontor/akkreditering, fotograf og crew.

Påmeldingskjema for Maijazz 2019 er ikke tilgjengelig enda.

Kontakt oss om du har noen spørsmål på e-post:
frivillig@maijazz.no.


To make great festival experiences we depend on volunteers for different tasks. If you want to join, Maijazz is a fantastic opportunity to experience the festival from the inside. Here you can take part in many exciting activities, create new friendships and get lots of great musical experiences. Maijazz is a well-known festival and host of many national and international artists. We have a constant need for volunteers who would like to make this to the greatest jazz experience of the year. As a volunteer you can choose from many different activities such as ticket/security, stage crew, catering, transportation, artisthost, concerthost, information, office/accreditation, photographer and crew.


Registration form for Maijazz 2019 is not available yet.

Please contact us if you have any questions at: volunteer@maijazz.no.