Arkiv:
Maijazzartikkel
2016

Fem kjappe fra Mølsterpris-vinner Simen Kiil Halvorsen

Han har spilt på Maijazz hvert år siden han debuterte som 16-åring. I mai i fjor fikk Simen Kiil Halvorsen Mølsterprisen.


01. FORTELL LITT OM DINE BESTE KONSERTOPPLEVING I 2015:

Min beste konsertopplevelse under MaiJazz 2015 var uten tvil Significant Time. Dette er favorittbandet mitt og det er ikke bare noe jeg sier fordi medlemmene er gode venner og kolleger. Det var en fantastisk konsert med solid håndverk, enestående komposisjoner, humor og formidabelt samspill. Dette var første gang jeg hørte dem sammen med Hayden Powell og André Roligheten. Det var full klaff og jeg håper å få hørt dem igjen snart.

02. HVA SER DU MEST FRAM TIL I 2016 ?

Jeg ser selvfølgelig frem til å spille med mitt nye prosjekt når jeg skal kvittere for Mølsterprisen. Jeg jobber også med en plate som skal slippes på denne konserten. Det blir stor stas og jeg håper det kommer mange til Stavangeren for å høre og at musikken faller i smak. Det er en fantastisk gjeng jeg har vært så heldig å få med meg, så jeg gleder meg veldig!

03. HVA VIL DU ANBEFALE PÅ ÅRETS MAIJAZZ ?

Blå Trå-konsertene og Bjergsted Jazzensemble er alltid verdt å få med seg. Jazzlinjen ved UiS er på alle måter helt fantastisk og det er veldig mange dyktige og spennende studenter som kommer til å spille på disse konsertene. Ellers så jeg nettopp at Paolo Fresu skulle spille med Ralph Towner. Jeg har hørt Paolo Fresu flere ganger og er overbevist om at dette blir en svært fin konsert. 

04. DITT KJENNSKAP TIL MAIJAZZ – HVA ER SPESIELT MED Å SPILLE PÅ MAIJAZZ?

Jeg har spilt på MaiJazz hvert år siden 2008 og vært i publikum siden jeg var sikkert 7 år. MaiJazz er en viktig festival som er unik når det kommer til å slippe unge til. Både med Blå Trå og Bjergsted Jazzensemble, men også med selvstendige up and coming band med unge medlemmer. MaiJazz er veldig viktig for meg og har betydd mye for min utvikling. Stavanger Jazzforum og MaiJazz sitt samarbeid med Insitutt for musikk og dans hadde mye å si for den gode studietiden jeg hadde i Stavanger. 

05. HVORDAN BLIR MUSIKKÅRET DITT?

Musikkåret mitt blir veldig spennende. Jeg jobber med å få spilt mye med sekstettprosjektet mitt Scripted Conversations rundt i landet og bygge videre på prosjektet etter MaiJazz. Ellers jobber jeg nye sammen med Alexander Hoholm med duoen Past Present. Vi har en plate på gang og mange spennende planer. Vi er nå i planleggingsstadiet på et prosjekt vi håper å få gjort i New York i løpet av 2016. Past Present er mitt og Alexander sitt masterprosjekt ved Norges Musikkhøgskole. Ellers er det flere spennende prosjekter i Oslo dette året. Jeg gleder meg spesielt til å jobbe videre med Øyvind Dale Sekstett fremover.
___

MER INFORMASJON:

Nettside

Spotify

andre artikler