Arkiv:
Maijazzartikkel
2016

Fem Kjappe fra Bjergsted Jazz Ensemble

Bjergsted Jazz Ensemble er en svært viktig samarbeidspartner både for Maijazz og Stavanger Jazzforum og viktig for musikkmiljøet i Stavangerregionen.


01 FORTELL LITT OM BJERGSTED JAZZ ENSEMBLE SIN BESTE KONSERTOPPLEVING I 2015

Beste konsertoppleving med BJE i 2015 er vanskelig å svare på. Barnekonserten med Sara og Georg Riedel i Zetlitzsalen under Maijazz var svært stemningsfull og vakker. Kjekt med mange barn og vaksne som viser kva potensiale et slik orkester har i å nå nye og større publikumsgrupper. Også urframføringa av Roberto Bonati sitt verk North Sea salty way var spanande. Krevande musikk som allikevel kommuniserte. Julekonserten med Eva Bjerga Haugen var også ein fin demonstrasjon på ensemblet sin allsidighet og nivå.

02 HVA SER DERE MEST FRAM TIL I 2016?

Maijazzkonserten saman med Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz blir nok ein høydare. Det er ellers mykje spanande me skal gjera i prosjektvekene som kjem. Bla skal me spele musikk av to av våre studentar – Arne Martin Nybo og Camilla Hole i januar. Me håpar å få satt musikken opp på offentlig konsert i løpet av våren. Nokre jern ligg og glødar kva angår prosjekt til hausten også så følg med følg med.

03 HVA VIL DERE ANBEFALE PÅ ÅRETS MAIJAZZ?

Å støtte opp om dei lokale artistane og ellers gå på så mange konsertar som mulig. Det er ein fin sjanse til å få høyre mange av jazzmusikken sine svært ulike fasettar og uttrykk.

04 BJE KJENNSKAP TIL MAIJAZZ – HVA ER SPESIELT MED Å SPILLE PÅ MAIJAZZ?

Maijazz er ein fantastisk mulighet til å få skape produksjonar som gir miljøet relevante utfordringar musikalsk samstundes som musikken møter et stort og lyttande publikum.

05 HVORDAN BLIR MUSIKK ÅRET TIL BJE?

BJE er inne i eit svært aktivt år. Noko er i støypeskjeia kva angår hausten, men vårsesongen består av fire ulike produksjonar. Uke 4 og 5 skal vi innstudere musikk av Arne Martin Nybo og Camilla Hole. 14. februar skal me saman med ensemblet 1B1 spele i Zetlitzsalen kl 14. Et program i lys av valentinesday . Og så er det salzakonsert med dans på spor 5 Fredag 1. april foruten Maijazzkonserten med Bugge.
___

andre artikler